Kalkelugnar i Stockholms skärgård och Mälardalen

Kakelugn

En kakelugn är inte bara en vacker inredningsdetalj som skapar mysig stämning utan även en bra värmekälla. M & M Kakelugnar i Stockholm säljer fabriks- eller hantverkstillverkade kakelugnar av högsta kvalitet. Har du en ugn som du inte vill ha längre? Vi köper ugnar och utför värdering samt demontering om så önskas.

Det finns många anledningar till att investera i en kakelugn och en av de främsta är att den, i jämförelse med en vanlig kamin, har kapacitet till längre värmelagring. Tack vare att det finns så många olika modeller så passar kakelugnen utmärkt i både äldre och i moderna hem. Vi hjälper dig gärna att hitta en som uppfyller dina behov.

Kakelugnar i olika kulörer och modeller

Hos oss hittar du ett varierat sortiment i en mängd olika färger och vi kan erbjuda kakelugnar som är runda, rektangulära samt kolonn.

Våra erfarna kakelugnsmakare utför uppsättning av kakelugnar och är mycket måna om att anpassa sitt arbete efter dina önskemål samt efter lokalens förutsättningar.

Våra tjänster

Låt oss på M & M Kakelugnar göra allt jobb! Vi har mångårig erfarenhet och omfattande kunskaper om allt som har med kakelugnar att göra. Vi kan till exempel utföra uppmurning, skorstenstätning och förstärkning. Det finns även möjligheter att lägga sten framför och under din kakelugn.

Är din ugn sliten och trasig? Vi gör gärna en besiktning och avgör sedan om den är i behov av reparation eller inte.

Vi har vårt säte på Värmdö och arbetar i hela Mälardalen samt i Stockholms skärgård.

Tips när du ska välja kakelugn

När du bestämt dig för att köpa kakelugn så är det dags att fundera på till exempel vilken design och storlek som du vill ha samt vilka behov av uppvärmning du har. Vi har samlat några tips som förhoppningsvis kan hjälpa dig när du ska välja och köpa kakelugn:

  • Ta tid på dig och se till så att kakelugnen stämmer överens med husets byggnadsstil och ålder.
  • Se till så att platsen där kakelugnen ska stå har ett stabilt golv och en brandsäker vägg.
  • Undersök om du måste göra en bygganmälan eller inte.