Kamin i Stockholms skärgård och Mälardalen

Kamin

En vacker kamin med en sprakande eld ökar mysfaktorn rejält i ett rum och skapar dessutom en behaglig värme. De flesta kan nog hålla med om att det är mysigt att kura framför en braskamin med en varm dryck när man är frusen och behöver koppla av en stund.

M & M Kakelugnar säljer, köper och monterar kaminer av högsta kvalitet i Mälardalen samt i Stockholms skärgård.

Brett utbud av kaminer

Vi kan till exempel erbjuda braskaminer från välkända leverantörer. En braskamin kan beskrivas som en fristående kamin som ska anslutas till en rökkanal. Den här sorten är vanligtvis tillverkad av svetsad plåt eller gjutjärn och ger en snabb uppvärmning. Vill du ha en kamin som håller värmen längre så rekommenderar vi att du väljer en i täljsten.

Ett bra komplement till din huvudsakliga uppvärmning

Om du är i behov av en pålitlig värmekälla så är en kamin ett utmärkt val! Det finns en mängd modeller att välja mellan och det gör att vi vågar lova att du kan hitta en som passar både dina behov och din plånbok.

Tänk på att en kamin endast värmer upp rummet som den är placerad i och att den därför ska ses som ett komplement till din centralvärme. Vi på M & M Kakelugnar hjälper dig gärna att hitta en som har rätt effekt för ditt hus.

Att tänka på när du väljer kamin

Innan du slår till och investerar i en kamin så bör du tänka igenom dina behov ordentligt. Fundera till exempel på var kaminen ska placeras, vilken sorts byggnad du har samt hur stor yta som ska värmas upp. Dessa faktorer är minst lika viktiga som vilken färg och design du vill ha.

Du bör även titta på vilken förbränningsteknik som kaminen använder sig av samt vilka material den består av eftersom detta påverkar dess hållbarhet.

Funderar du på att byta ut en gammal kamin mot en modern variant? Nyare braskaminer kan hjälpa dig att sänka dina uppvärmningskostnader rejält och är dessutom klimatsmarta om de eldas på rätt sätt och med effektiv utrustning.

Kontakt

Har du frågor och funderingar kring våra kaminer? Du är varmt välkommen att kontakta oss på M & M Kakelugnar via telefon eller e-post.