Vedspis

Längtar du efter värmen från en vedspis? Vill du ha en inredningsdetalj som både är praktisk och vacker att se på? M & M Kakelugnar säljer, köper och installerar öppen spis i Mälardalen samt i Stockholms skärgård. Tack vare vår mångåriga erfarenhet av kakelugnar, kaminer och vedspisar så kan vi garantera högsta kvalitet. Låt oss uppfylla din dröm om en vedspis!

Vedspisar – både praktiska och vackra

Förr i tiden var vedspisen ett väldigt vanligt inslag i många hus och användes huvudsakligen till matlagning. En av anledningarna till att den blev så uppskattad var att den gav bättre värme och krävde mindre mängder ved än de öppna eldstäderna. Nu för tiden betraktas vedspisen huvudsakligen som en inredningsdetalj som hjälper till att skapa en härlig atmosfär. 

Vi är proffs på vedspisar

Styrkan i vårt företag är definitivt vår erfarna och kunniga personal som har en gedigen materialkännedom och som aldrig slarvar med några detaljer. Vi på M & M Kakelugnar ser det som en förmån att få hjälpa dig att få en öppen spis som du är nöjd med. Med vår hjälp så förverkligas dina visioner!

Välj en vedspis som uppfyller dina önskemål

Gjutjärn är det populäraste materialet vid tillverkning av vedspisar och det är därför som de ibland kallas för järnspisar. Den här sortens järn klarar av snabba temperaturförändringar och på grund av det så kan en öppen spis användas både för matlagning och för uppvärmning.

Vi har ett varierat utbud av vedspisar och kan erbjuda till exempel gjutjärnsspis och eldfast tegel. Välj en öppen spis som är anpassad efter dina behov och ditt hus.

En vedspis av äldre modell är vanligtvis tillverkad av tegel och har funnits i många svenska hem. Nu väljer de flesta att sätta in en kamin istället för en öppen, murad spis eftersom kaminer kostar mindre och genererar värme på ett mer effektivt sätt.